Subscribe by RSS or Email

Kāpēc Jaunas Riepas ir Labāka Izvēle?

Rakstīja alexpuskins
//
02 октябрь 2023
//
//

Jaunas ziemas riepas gada aukstajā laikā spēs pasargāt labāk nekā lietotas. Turklāt, uzstādot tās servisā, varēsiet būt pārliecināts, ka iegādājāties vislabāko variantu! 

 

Jums ir nepieciešamas labas riepas  

 

Decembrī, janvārī un februārī ceļi šajā gadalaikā iegūst sniega vai ledus apledojumam līdzīgu stāvokli, jo nereti lietus vai slapjš sniegs izveido kārtiņu uz ceļiem, kas ir tiešām slidena (tautā saukta par melno ledu). Apskatīsim iemeslus, kāpēc mums ir nepieciešamas labas ziemas riepas, kad ir slidenas brauktuves. 

 

Ja uz riepām nav pietiekama protektora, Jūs varat zaudēt kontroli. Pārliecinieties, ka sniega masa brīvi tiek cauri riepu spraugām, ja tā nav, varbūt ir pienācis laiks iegādāties jaunas riepas. 

 

Ir svarīgi zināt, vai Jums ir labas riepas. Lai gan lietotas riepas var šķist lētāks un kāda brīža labāks pirkums, tomēr ir iemesli, ko apsvērt, vai tas tomēr ir izdevīgāks lēmums. 

 

Vai lietotas riepas ir gudrs lēmums? 

 

Daži autovadītāji iegādājas lietotas riepas, lai ietaupītu papildu izmaksas, kas saistītas ar jaunu riepu iegādi. Tomēr, šādi rīkojoties, var nākties tērēt vairāk par dārgiem remontdarbiem, jo lietotas riepas parasti ir novecojušas un bieži vien var nesniegt nepieciešamās vadāmības īpašības un izraisīt bīstamas sadursmes ar transportlīdzekļiem, jo īpaši uz slideniem ceļiem. 

 

1. Riepu nolietojums 

 

Kad to vismazāk gaidījāt, lietotu riepu protektoru nodilums var izraisīt riepas plīsumu vai bojājumu. Iegādājoties lietotu riepu, parasti no pirmā acu uzmetiena nav iespējams noteikt tās vecumu. Ārēji tā var šķist labā stāvoklī, taču gumijas savienojumi tās iekšpusē var būt oksidējušies. Lielākajā daļā riepu oksidēšanās notiek dabiski, jo saspiestā gaisa skābeklis laika gaitā iedarbojas uz gumijas saitēm un tās noārda. Šī bojāšanās sākas no iekšpuses, un tas nozīmē, ka ir grūti noteikt, cik ļoti oksidējusies gumija, kad riepa ir uzmontēta automašīnai. Vēl ļaunāk, neētiskākie lietotu riepu tirgotāji faktiski uzklāj uz sava produkta melnu krāsu, lai Jūs domātu, ka tās ir jaunākas, nekā tas ir patiesībā. 

 

2. Samazināta kvalitātes kontrole 

 

Pērkot jaunu riepu, Jūs varat būt pārliecināts par augstu kvalitātes kontroles līmeni. Tas pats neattiecas uz lietotām riepām, kuras, iespējams, ir bijušas nepareizi uzturētas. Uzglabāšanas apstākļi var būt bijuši neatbilstoši, kas var izraisīt bojājumus. Patiesībā lielākā daļa lietotu riepu 

tiek uzglabātas atklātos saules staros un samestas kaudzēs. Drošības pārbaudes parasti netiek veiktas, un tirgotājiem nav jāievēro standarti.  

 

Lietotu riepu trūkumi 

 

Iespējams, Jūs vilina ietaupīt naudu, uzliekot transportlīdzeklim lietotas riepas, taču vispirms apsveriet šādas rīcības trūkumus un riskus. Braukšana ar lietotām riepām ir nedroša, jo var notikt eksplozija, kas var izraisīt nopietnu negadījumu. Neriskējiet ar savu un citu transportlīdzeklī braucošo pasažieru drošību. Ieteicams iegādāties jaunas riepas un pasūtīt to profesionālu uzstādīšanu. Regulāri uzdodiet veikt pārbaudi pieredzējušam profesionālim, kas strādā riepu maiņas servisos. Tas sniegs lielāku pārliecību par drošu braukšanu uz ceļa. 

 

Būtībā ir svarīgi iegādāties jaunas riepas pie cienījama dīlera, lai iegūtu vislabākās kvalitātes produktu. Turklāt vairums dīlera servisa speciālistu pārzina Jūsu transportlīdzekļa marku un modeli, un var efektīvi uzstādīt pareizās riepas. Ja Jums ir nepieciešama plašāka informācija par lietoto riepu ietekmi uz Jūsu transportlīdzekli un vēlaties aprunāties ar profesionāli, sazinieties ar savu auto servisa darbinieku. Lai gan mūsdienās visu informāciju var arī atrast internetā, iegādājoties riepas un lasot aprakstus.  

http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/

Pagaidām komentāru nav. Jūs varat būt pirmais!

Pievieno komentāru!